THE EXPERTISEСТРУЧНОСТ

Gamarde-les-Bains Water : Source of life Термалната вода Gamarde: Извор на живот

Origin Потекло

The spring water used for our products issues from the heart of the Landes Forest, in Gamarde-les-Bains. It runs through the rocks over geologic time which explains its exceptional composition. Naturally mineralized and rich in sulphur, its dermatological properties have been recognized by the French Academy of Medicine as early as 1841. Термалната вода која е база на нашите производи доаѓа од срцето на високите предели на Форе де Ланд, во Бањите Гамард. Со години таа тече низ карпите, што го објаснува нејзиниот извонреден состав. Природно минерална и богата со сулфур, нејзините дерматолошки бенефиции и лековитост се признати уште во 1841 година од страна на француската Академија за медицина.

Its positive effects Позитивни ефекти

Dermoprotective, soothing, anti-irritant, Gamarde water brings well-being and softness to delicate skins.Gamarde water can provide true comfort. Благодарение на нејзините заштитувачки, омекнувачки и смирувачки дејства врз кожата, термалната вода Gamarde ги намалува и спречува иритациите и црвенилата на кожата, ја омекнува и ја прави поздрава.

Organic Argan Oil : A rare and precious nectar Органско масло од Арган : вистински бесценет нектар

Origin Потекло

In South West Morocco can be found a rare tree : the Argan Tree. On the list of the UNESCO World Heritage since 1998, this tree has had a key role against desertification. Gamarde Dermatologic Laboratories have an active role to help local workforce by buying Argan Oil to a berber women cooperative. This golden virgin oil is extracted by cold pressing of Argan almonds and offers precious properties. Во јужно-западниот дел на Мароко постои едно ретко дрво: Аргановото. Овој вид на дрво уште од 1998 година, завзема главно место во официјалната листа за заштита од опустошување на Светското наследство на УНЕСКО. Со купувањето на аргановото масло директно од женските здруженија во Мароко, Laboratoires Dermatologiques Gamarde дава огромна помош на локалната економија и работна сила. Ова екстра девствено масло е екстрахирано по пат на ладно цедење директно од плодовите на арганот, со што максимално ги задржува сите хранливи состојки и својства.

Its positive effects Позитивни ефекти

Made up of 80% of Omega 6 fatty acids and antioxidant natural Vitamin E, Argan Oil has unequaled cosmetic properties. Its exceptional hydrating, nutritive, repairing and anti-ageing virtues bring all skin types well-being and incomparable comfort. Аргановото масло има неверојатни бенефиции за убавината на кожата и косата, благодарение на големото присуство на Омега 6 масните киселини (околу 80%). Поради извонредната хидратантна и хранлива моќ, анти ејџ ефект и обновувачко дејство, ова масло е идеално за враќање на балансот и еластичноста на кожата и дава чувство на комфор и благосостојба.